Wednesday, 23 August 2017

Apa itu ASB Financing Dan Syarat Pinjaman ASB?



ASB Financing



Buat Pembiayaan ASB bermaksud bank beli sijil ASB dengan duit pembiayaan kita tersebut. Sijil tu bank pegang sampai habis tempoh pembiayaan.


Jika kita terminate/cancel pembiayaan tersebut, bank akan jual balik sijil asb dan hasil duit itu akan digunakan untuk selesaikan baki pembiayaan. Jika terdapat lebihan baki (duit principal) , duit tu akan diberi kepada kita melalui akaun saving atau cek.








4 Kelebihan ASB Financing


Dividen

Dapat pada setiap awal bulan Januari. Dikreditkan ke dalam akaun ASB.

Tak kisah loan korang disburse bulan 1 ke, bulan 6 ke, bulan 11 ke, dividen korang tetap akan dapat pada awal bulan januari. Kiraan prorate.

Artikel berkaitan : Beli Rumah RM200 000 Dan Kumpul Duit Kahwin RM57,234 Dengan ASB



Bonus

Dapat pada setiap awal bulan Januari. Dikreditkan ke dalam akaun ASB.

Tak kisah loan korang disburse bulan 1 ke, bulan 6 ke, bulan 11 ke, bonus korang tetap akan dapat pada awal bulan januari. Kiraan prorate.

Principal
Dapat bila korang terminate asbf. Dikreditkan ke dalam akaun saving bank yang korang apply ASBF tersebut.

Takaful Surrender Value

Dapat bila terminate asb financing. Dikreditkan ke dalam akaun saving bank yang korang apply asbf tersebut.


Orang yang ambil takaful je yang akan dapat Takaful Surrender Value ni.












Syarat Pinjaman ASB dan dokumen yang diperlukan untuk memohon ASB Loan???




1) Melayu / Bumiputera 18tahun keatas shja..

2) Ada pendapatan tetap setiap bulan samaada bergaji atau berniaga. Sekiranya bergaji, payslip mesti ada setiap 3 bulan (swasta), 2 bulan (gov). Sekiranya berniaga, akaun bank statement wajib 6bulan terkini.

3) Penyata KWSP 2017 terkini.

4) CCRIS dan CTOS bersih. Kalau pernah ada sejarah CCRIS yang rabak, pastikan 6bulan keatas sepatutnya CCRIS dah clean.

5) DSR tidak melebihi penanda aras untuk gaji :

a) RM3000 keatas = 85%

b) RM3000 kebawah = 60%


Kenalpasti setiap pembiayaan anda dengan bank seperti Home financing, hire purchase, Credit Card, Personal Loan dan PTPTN. Semua pembiayaan atau loan termasuk dalam kiraan DSR anda.


6) PTPTN yang berkaitan restructure, beri statement PTPTN


7) Bagi yang tidak bekerja tetapi ada pendapatan tiap bulan, boleh jadikan ahli keluarga yang bergaji tiap bulan sebagai pemohon bersama.


8) Photocopy MyKad


9) Penyata akaun ASB yang terkini (untuk rujukan nombor akaun ASB anda) lebih terbaik sediakan untuk memudahkan kerja banker anda.



Artikel berkaitan : Beli Rumah RM200 000 Dan Kumpul Duit Kahwin RM57,234 Dengan ASB


Artikel ini ditulis oleh admin facebook Ubah Hidup Bersama ASB Loan



Whatsapp admin utk ketahui lebih lanjut tentang asb financing cimb. Klik link





Semoga Bermanfaat 😎

Share! Share! Share!





Disclaimer : 
Tulisan ini adalah pendapat dan idea daripada admin facebook "ubah hidup dengan asb loan" dan tidak mewakili mana-mana institusi kewangan.
































About the Author

fared nowhartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

4 comments:

  1. Saya ada buat kalkulator yang secara lansung terus mengira keuntungan untuk tempoh-tempoh tertentu. Contohnya kalau surrender loan 5 tahun, berapa dapat..

    penerangan cara penggunaanya di sini

    http://www.naimrahim.com/2018/05/27/download-kalkulator-asb-financing-di-sini/

    ReplyDelete
  2. Finances reflect economical relations, formation of the funds of money sources, in the process of distribution and redistribution of national receipts according to the distribution and usage" Commercial financing

    ReplyDelete
  3. First, financing is not strictly about getting a loan from someone when your cash flow needs more money. Its a process of keeping your cash flow continuously positive at the lowest possible cost. toronto townhomes for sale

    ReplyDelete
  4. Halo semuanya

    Nama saya FRADESY RIRITIA, saya dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda semua kebenaran, semua orang yang Anda lihat posting mereka di blog dan website ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi korban dari cerita mereka dan mereka telah menghancurkan hidupku.
    Saya di sini bukan untuk menceritakan kisah tentang bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak uang karena mereka.

    Saya di sini untuk memberi tahu Anda PERUSAHAAN PINJAMAN yang benar dan satu-satunya yang Allah kirimkan untuk mengubah hidup saya,  mereka SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL, mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli yang diakui dan didanai oleh BANK DUNIA.

    Mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli, mereka memiliki syarat dan ketentuan pinjaman yang cukup besar, untuk memahkotai semua pinjaman mereka terjangkau dan cepat dicairkan tidak seperti perusahaan palsu lainnya yang Anda lihat di sini online yang akan mengambil uang Anda tanpa mencairkan pinjaman Anda,
    Tolong jangan tertipu oleh penguji yang memiliki nomor indonesia dan whatsapp, mereka semua scammers, bagaimana bisa satu perusahaan memberikan pinjaman?, itu harus menjadi pertanyaan pertama Anda orang-orang saya.

    Rekan-rekan saya di Asia, saya mohon Anda untuk mendengarkan saya karena saya bersumpah kepada Anda atas nama Allah, bahwa saya mengatakan yang sebenarnya, ALL GLOBAL GRANT LOAN, perusahaan adalah satu-satunya perusahaan yang dapat diandalkan dan mereka akan memastikan Anda menerima pinjaman Anda setelah Anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang dipersyaratkan.

    Mengapa Anda tidak berada di antara kabar baik ini dengan menghubungi  mereka segera jika Anda SANGAT TERTARIK untuk meninggalkan perjuangan keuangan Anda dan untuk meningkatkan tingkat hidup Anda, ini EMAIL mereka allglobalgrantloan@gmail.com.

    Anda sangat bebas untuk menghubungi saya di EMAIL saya fradesyriritia12@gmail.com untuk informasi lebih lanjut, saya akan senang mendengar Anda berbagi kisah kebahagiaan Anda sendiri.
    Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL karena telah memberi saya kegembiraan baru ini.

    NAMA Perusahaan: SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL
    EMAILPerusahaan: allglobalgrantloan@gmail.com.
    Whatsapp Perusahaan :   +1(301)971-444
    Email Saya:  fradesyriritia12@gmail.com

    ReplyDelete

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com