Wednesday, 30 August 2017

Beli Rumah RM200 000 Dan Kumpul Duit Kahwin RM57,234 Dengan ASB



Beli Rumah Dan Kumpul Duit Dengan Teknik Pelaburan ASB Financing




Cara ini adalah sebagai pengetahuan dan rujukan sahaja. anda perlu ilmu untuk kumpul duit dengan cara ASB financing ini.


Pasangan Muda yang baru Nak berumahtangga, Nak Kumpul Duit dan nak beli Rumah. Boleh Cuba cara ini.






pic : presidentshah



Buat ASB financing.



Gaji bersih: RM1,500


1) Lelaki dan perempuan apply ASB financing RM50K dengan bayaran bulanan RM275 dan tempoh pembiayaan maksimum 30 tahun.


2) Tahun pertama kekalkan bayaran Selama satu tahun. Apply tambahan sijil kedua ASB financing RM50K, maksimum pembiayaan 30 tahun pada Tahun kedua.

Selepas Dividen diumumkan, guna kan Dividen ini untuk pembayaran satu tahun sijil pertama RM50K (rolling Dividend). Guna kan cara ini selama 6 tahun.




3) Pada waktu ini komitmen kamu hanya RM275 untuk sijil kedua ASB financing. Kamu hanya Mengekalkan pembayaran RM275 sebulan selama tempoh 5 tahun untuk sijil kedua.

Selepas 6 tahun untuk sijil pertama dan 5 tahun untuk sijil kedua ASB financing. Stop kedua-Dua loan ni.


Hasilnya:

Sijil pertama

Baki principal: RM 4880
Dividen terakhir: RM 3,625
Jumlah: RM8505


Sijil kedua

Baki principal: RM 3958
Dividen terkumpul: RM16,154
Jumlah: RM20,112



Keseluruhan Kedua-Dua sijil berjumlah RM28,617 (seorang), RM57,234 (Dua orang)


Boleh guna kan duit ini untuk kahwin, Beli rumah harga RM200,000 Serta duit lebih simpanan selepas kahwin.

Jangan marah saya letak tempoh 6 tahun untuk beli rumah. Kita tengok hakikat hari ini, ramai orang yang bekerja lebih dari 6 tahun pon masih belum beli rumah. 


Sekurang-kurangnya sebelum mampu beli rumah kita sediakan dahulu payungnya, bukan bocorkan lagi bumbungnya. Bagi yang mampu (berpendapatan besar) boleh apply RM200K utk process cepatkan simpanan anda..


Moga ia bermanfaat untuk pasangan Muda yang bergaji Bawah RM2,000. Tiada yang mustahil. Selagi Kita punya niat yang baik dan berusaha, in shaa Allah kamu boleh laku kan.

Nasihat saya, Cari ilmu dulu sebelum buat.



Disclaimer: 

Tulisan ini adalah pendapat dan idea daripada admin facebook "ubah hidup dengan asb loan" dan tidak mewakili mana-mana institusi kewangan.Kiraan Dividend adalah mengikut kiraan 6.75 % tahun lepas. These posting is my own and do not necessarily represent CIMB Group's strategies and views.




Teknik Pelaburan ASB (Gameplan) ???


Umum sedia maklum, teknik atau gameplan ASB memang banyak. Kalau x silap sekarang sudah ada 20 lebih teknik. 


Namun perlu ke kaji atau study semua teknik tu sampai sekarang pun masih belum apply asbf lagi? 


Jawapan : Tak berbaloi langsung. Rugi masa.




Sebenarnya semua teknik hanya main pusing-pusing gitu je. Yang menjadikan teknik jadi banyak adalah disebabkan pairing dengan sesuatu benda dan sedikit olahan manipulasi psikologi.


Kesannya terciptalah satu demi satu teknik ASB Financing. 




Teknik ASB Financing Perlukan Masa Setahun

Kebanyakan teknik ASB perlukan kita apply sekurang-kurangnya setahun untuk pairingkan dividen atau mula manipulasi psikologi fikiran kita.

Lihat beberapa teknik ASB Financing.





Review Teknik ASBF 

Teknik 1 (Compounding)
- Apply ASBF. Lepas setahun dividen jangan usik. Installment untuk tahun kedua dan seterusnya maintain guna dari duit poket kita.


Teknik 2 (Rolling)
- Apply ASBF. Lepas setahun dapat dividen. Gunakan dividen tu untuk bayar installment pada tahun kedua dan seterusnya.


Teknik 3 (Leverage)
- Kena ada sejumlah modal. Leverage kan modal tersebut.
- Apply ASBF. Installment tahun pertama atau tahun pertama dan tahun seterusnya guna dari duit modal tersebut dan duit gaji.


Teknik 4 ( Suami Isteri Get Payback Every Year)
- Lanjutan dari Teknik 3. Cuma suami buat tahun ni dan isteri buat tahun depan. Terminate setiap 2 tahun. Ibarat bonus company.
- Apply ASBF. Installment tahun pertama dan kedua guna duit modal dan duit poket.



Teknik 5 ( Buy Goods@Car)
- Apply ASBF. Selepas setahun dapat dividen. Apply loan kereta. Gunakan dividen asb tu untuk bayar installment kereta. Installment asb financing maintain bayar macam biasa.


Teknik 6 (Refinance Rumah)
- Refinance rumah. Duit tu dump dalam asb.
- Apply asbf. Installment rumah dan asb financing guna duit dari akaun asb.



Teknik 7 (Personal Loan)
- Apply ASBF 200k (1050 sebulan) dan Apply jugak Personal Loan 3.8% (150 sebulan).
- Gunakan duit Personal Loan bayar 1st year installment bank. Tahun seterusnya installmebt asbf guna rolling dividen.
- Duit poket kita maintain bayar personal loan 150 sebulan.


Teknik Hybrid (Max OPM)
- Apply ASB Financing. Selepas setahun rollingkan dividen.
- Tahun kedua apply ASB Financing lagi.
- komitmen maintain sebab tapi OPM bertambah sebab asbf sebelum ni dirollingkan .


-Semua teknik perlu kita apply asb financing dulu.
-Semua teknik hampir sama.
-Semua teknik perlukan sekurang2 nya setahun untuk manipulasikan dividen tu.



Kesimpulannya, jangan pening-pening kepala untuk study tentang teknik-teknik asb financing ni. Apply lah dulu asb financing, pahtu gi lah study teknik tu.

Tapi sebelum apply tu, penting jugak untuk ambil tahu tentang features asb financing. Nanti keuntungan x maximum.


Semoga Bermanfaat ,Berjaya Kumpul Duit Dan Beli Rumah


Artikel ini ditulis oleh admin facebook Ubah Hidup Bersama ASB Loan



Whatsapp admin utk ketahui lebih lanjut tentang asb financing cimb. Klik link





Semoga Bermanfaat 😎

Share! Share! Share!





Disclaimer : 
Tulisan ini adalah pendapat dan idea daripada admin facebook "ubah hidup dengan asb loan" dan tidak mewakili mana-mana institusi kewangan.







































































About the Author

Fared NowHartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

Post a Comment

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com