Thursday, 20 October 2016

Kisah Aliff Syukri Terlajak Laris Beli 5 Unit Superlink Di Subang Pride

Kisah ini adalah kisah Dato Aliff Syukri, seorang usahawan produk kesihatan dan kecantikan yang berjaya. Menceritakan bagaimana beliau membeli 5 unit rumah dan telah untung dari harga rumah tersebut.


ikuti kisah beliau.




****




sy nak cerita 3tahun lepas mcm mana sy boleh terbeli rumah superlink ini..mula2 sy hanya melawat opening kedai jamu baru saya yg beradai di subang pride ..dlm perjalanan tu ternampak pulak org korek tanah dan ada pulak show unit time tu.. sy ni memng tak boleh tngok projek rumah mesti nak tengok show unit sbb suke curi idea deko mereka cntik dan buat kat umah sendiri..dr skadar nak tngok deko berkenan pulak dengan rumah super link yg berkeluasan 22x70 yg beharga rm430k saya rasa time tu dah paling mahal dah..tp sbb berkenan desgn dia sy terus saya bayar booking utk 5unit guna duit kedai jamu rm500 utk seunit masatu terasa berdebar gak takut salah percaturan.. Dan sy proceed tanpa berfikir panjang..
.
.
.
Lepas dah bayar deposit baru nak call bini utk suruh prepare dokumen sebab nak pergi bank apply loan. Sebab macam sy cakap kat atas ni lah saya tak fikir panjang dan berbincng..tup tap dan bayar disposit bini pulak tak tahu🙏🙏 bila dia dah tahu dia pulak bising sbb bayak sgt komitmen byr property yg lain..tp alhamudllah bila time makan malam saya masak laksa penag terus dia happy😍😍
.
.
The next week, dokumen ready, kami pon pergi bank dan terus masuk loan. Ttp loan tak lulus sampai 6 bulan pihak bank call cakap loan tak lulus sbb saya ada komitmen lebih dr 100property😥😥.. Nak dijadikan cerita sy gagahkan diri nak luluskan jugak saya buat fd utk nak luluskan loand... Selang 2 minggu bank call loand saya lulus sbb ada fd..lega rasa ye sbb saya baru je nak giveup beli umah ni.. Than lepas seminggu pulak pihak lawyer call untuk sign S&P. Memang agak cepat jugak proses pembelian rumah kami ni walaupun bermcm dugaan..Alhamdulillah, syukur sangat Allah permudahkan urusan. Memang tak sangka dah sampai rezeki dpt gak sy rumah ni..Insya-Allah kalau tak ada arah melibtang.. dalam next week dah boleh kasi sewa kat org..
.
.
Dan yg paling best selepas hampir 3tahun rumah ni rumah ini siap dengan jayanya dan sy mempunyai 5unit dikawsn ini yg berhampiran dngan uitm dan yg paling best sy beli rm430k now harga dia dah mencecah rm700k..isteri happy...kesimpulanya belilah rumah walaupun rumah flat sbb anda pasti tidak rugi.. Daripada beli kereta lama2 berkarat ...setuju tak??
.
.
Eheheh korang boleh baca smpai habis walaupun panjang?? Hehe 🙏🙏












******************






Kisah Dato Aliff Syukri ini boleh dijadikan tauladan dan sumber inspirasi pada kawan-kawan supaya beli rumah.
.


biarpun rumah tersebut rumah "second hand", rumah "lelong" dan rumah "flat"
.
fikirkan stratergi bagaimana anda boleh untung dari rumah tersebut.
.

ikuti lagi kisah 12 otai hartanah yang berjaya memiliki beberapa buah rumah sewaktu usia muda. Termasuk kisah Tuan Faizul Ridzuan memiliki 23 hartanah sebelum umur 30 tahun.

klik link "Takde Duit, Boleh Beli Rumah Ke?"


Sila komen jika ada apa yang perlu ditambah di ruang komen di bawah. tq


Kongsikan sekiranya bermanfaat.


Share, Share, Share






















About the Author

Fared NowHartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

Post a Comment

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com