Monday, 12 September 2016

21 Cara Buat Duit Poket Secara Part Time

List Dan Panduan Cara Buat Duit Part Time 


Adakah anda perlukan duit poket? Bagaimanakah cara untuk mendapatkan duit poket?

Paling kurang pun, dapat rm500 pun okay lah kan. Pelbagai cara untuk buat duit kita boleh buat. Apa yang penting adalah ilmu.

Dengan ilmu, anda akan ada satu jalan pintas menuju ke destinasi.

Seperti contoh, anda nak buat duit poket dengan jual aiskrim. Persoalan yang utama adalah seperti :

Apa nak jual?

Produk apa yang laku keras?

Siapakah target market?

Cara marketing pula bagaimana?


Persoalan ini nampak macam mudah, namun ada juga yang gagal buat duit kerana mencuba daripada kosong. Kenapa tidak kita belajar dari pakar dan terus buat duit, ikot cara mereka.

Aiskrim apa yang laku keras, lokasi mana nk jual aiskrim,cara nak buat aiskrim dan sebagainya kita ikot cara orang yang dah berjaya. 

Pokok pangkal nya, kita ikot mentor ataupun sifu yang sudah ada resipi kejayaan mereka.

Laburkan masa,wang dan tenaga dalam ilmu, supaya tidak buang masa, buang tenaga, buang duit.

Semua orang berani melabur untuk buat duit, tapi berapa kerat yang sanggup melabur untuk ilmu?

Disini saya kongsikan kepada kawan-kawan beberapa panduan untuk buat duit poket sebagai jalan pintas untuk untung tanpa melalui fasa-fasa kegagalan dan fasa percubaan yang hanya buang masa, buang duit, buang tenaga.


nota : sekiranya tak dapat view link , copy link dan gunakan browser chrome ataupun boleh turn off facebook In-App Browser





buat duit poket secara part time



1 #bisnes air balang




bisnes air balang




2 #bisnes aiskrim




bisnes aiskrim




3 #bisnes burger





bisnes burger






4 #bisnes fotografi



bisnes fotografi





5 #Bisnes Shopee






6 #bisnes Jual Barang Borong Dari China





bisnes borong china





7 #Pelaburan Unit Trust




rahsia unit trust




 8 #Bisnes Tudung











9 #Bisnes Menulis




buat duit dengan menulis








*

Begitulah beberapa cara dan panduan untuk anda buat duit poket secara part time, anda boleh mulakan secara part time, mungkin dah berjaya akan jadi kerjaya full time. Siapa tahu. 

Paling penting adalah ilmu. Semua orang mahu melabur duit mereka, tapi tak semua orang mahu melabur duit mereka untuk ilmu.

Sila tinggalkan komen sekiranya ada panduan yang relevan dan boleh dikongsikan. Saya akan update.

Jangan lupa untuk subscribe. masukkan email dalam kotak hijau, dan anda akan terima tips-tips perniagaan dan hartanah melalui email anda.

semoga bermanfaat.

Share, Share, Share.



About the Author

fared nowhartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

7 comments:

  1. Tq...semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  2. Wow....sangat menarik....dpt idea-idea baru nk tambah pendapatan...tq for sharing

    ReplyDelete
  3. tq for sharing....boleh jmpe panduan bisness

    ReplyDelete
  4. Boleh la cari duit poket...wat topup....

    ReplyDelete
  5. Halo semuanya

    Nama saya FRADESY RIRITIA, saya dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda semua kebenaran, semua orang yang Anda lihat posting mereka di blog dan website ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi korban dari cerita mereka dan mereka telah menghancurkan hidupku.
    Saya di sini bukan untuk menceritakan kisah tentang bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak uang karena mereka.

    Saya di sini untuk memberi tahu Anda PERUSAHAAN PINJAMAN yang benar dan satu-satunya yang Allah kirimkan untuk mengubah hidup saya,  mereka SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL, mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli yang diakui dan didanai oleh BANK DUNIA.

    Mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli, mereka memiliki syarat dan ketentuan pinjaman yang cukup besar, untuk memahkotai semua pinjaman mereka terjangkau dan cepat dicairkan tidak seperti perusahaan palsu lainnya yang Anda lihat di sini online yang akan mengambil uang Anda tanpa mencairkan pinjaman Anda,
    Tolong jangan tertipu oleh penguji yang memiliki nomor indonesia dan whatsapp, mereka semua scammers, bagaimana bisa satu perusahaan memberikan pinjaman?, itu harus menjadi pertanyaan pertama Anda orang-orang saya.

    Rekan-rekan saya di Asia, saya mohon Anda untuk mendengarkan saya karena saya bersumpah kepada Anda atas nama Allah, bahwa saya mengatakan yang sebenarnya, ALL GLOBAL GRANT LOAN, perusahaan adalah satu-satunya perusahaan yang dapat diandalkan dan mereka akan memastikan Anda menerima pinjaman Anda setelah Anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang dipersyaratkan.

    Mengapa Anda tidak berada di antara kabar baik ini dengan menghubungi  mereka segera jika Anda SANGAT TERTARIK untuk meninggalkan perjuangan keuangan Anda dan untuk meningkatkan tingkat hidup Anda, ini EMAIL mereka allglobalgrantloan@gmail.com.

    Anda sangat bebas untuk menghubungi saya di EMAIL saya fradesyriritia12@gmail.com untuk informasi lebih lanjut, saya akan senang mendengar Anda berbagi kisah kebahagiaan Anda sendiri.
    Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL karena telah memberi saya kegembiraan baru ini.

    NAMA Perusahaan: SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL
    EMAILPerusahaan: allglobalgrantloan@gmail.com.
    Whatsapp Perusahaan :   +1(301)971-444
    Email Saya:  fradesyriritia12@gmail.com

    ReplyDelete

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com