Monday, 12 September 2016

21 Cara Buat Duit Poket Secara Part Time

List Dan Panduan Cara Buat Duit Part Time 


Adakah anda perlukan duit poket? Bagaimanakah cara untuk mendapatkan duit poket?

Paling kurang pun, dapat rm500 pun okay lah kan. Pelbagai cara untuk buat duit kita boleh buat. Apa yang penting adalah ilmu.

Dengan ilmu, anda akan ada satu jalan pintas menuju ke destinasi.

Seperti contoh, anda nak buat duit poket dengan jual aiskrim. Persoalan yang utama adalah seperti :

Apa nak jual?

Produk apa yang laku keras?

Siapakah target market?

Cara marketing pula bagaimana?


Persoalan ini nampak macam mudah, namun ada juga yang gagal buat duit kerana mencuba daripada kosong. Kenapa tidak kita belajar dari pakar dan terus buat duit, ikot cara mereka.

Aiskrim apa yang laku keras, lokasi mana nk jual aiskrim,cara nak buat aiskrim dan sebagainya kita ikot cara orang yang dah berjaya. 

Pokok pangkal nya, kita ikot mentor ataupun sifu yang sudah ada resipi kejayaan mereka.

Laburkan masa,wang dan tenaga dalam ilmu, supaya tidak buang masa, buang tenaga, buang duit.

Semua orang berani melabur untuk buat duit, tapi berapa kerat yang sanggup melabur untuk ilmu?

Disini saya kongsikan kepada kawan-kawan beberapa panduan untuk buat duit poket sebagai jalan pintas untuk untung tanpa melalui fasa-fasa kegagalan dan fasa percubaan yang hanya buang masa, buang duit, buang tenaga.


nota : sekiranya tak dapat view link , copy link dan gunakan browser chrome ataupun boleh turn off facebook In-App Browser





buat duit poket secara part time



1 #bisnes air balang




bisnes air balang




2 #bisnes aiskrim




bisnes aiskrim




3 #bisnes burger





bisnes burger






4 #bisnes fotografi



bisnes fotografi





5 #Bisnes Shopee






6 #bisnes Jual Barang Borong Dari China





bisnes borong china





7 #Pelaburan Unit Trust




rahsia unit trust




 8 #Bisnes Tudung











9 #Bisnes Menulis




buat duit dengan menulis








*

Begitulah beberapa cara dan panduan untuk anda buat duit poket secara part time, anda boleh mulakan secara part time, mungkin dah berjaya akan jadi kerjaya full time. Siapa tahu. 

Paling penting adalah ilmu. Semua orang mahu melabur duit mereka, tapi tak semua orang mahu melabur duit mereka untuk ilmu.

Sila tinggalkan komen sekiranya ada panduan yang relevan dan boleh dikongsikan. Saya akan update.

Jangan lupa untuk subscribe. masukkan email dalam kotak hijau, dan anda akan terima tips-tips perniagaan dan hartanah melalui email anda.

semoga bermanfaat.

Share, Share, Share.



About the Author

Fared NowHartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

Post a Comment

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com