Tuesday, 20 September 2016

6 Sebab Perlu Buat Duit Tanpa Hartanah Sendiri

Antara cabaran pertama untuk memulakan pelaburan hartanah adalah memiliki rumah. Harga rumah terlalu mahal, nak beli guna loan, bank pula susah nk lulus loan.

Tapi sebenarnya masih ada cara untuk kita tambah duit poket dengan hartanah. Iaitu dengan cara menyewakan rumah orang lain kepada penyewa.

Cara ini dipanggil "sublet" ataupun dengan bahasa mudah, sewa atas sewa.

Apa yang best tentang teknik buat duit dengan sublet adalah kerana kita tidak mempunyai rumah pun kita mampu buat duit poket.


Apakah kelebihan buat duit dengan cara sublet?




1. Tak Perlu Beli Rumah Sendiri



Sebab paling utama yang anda harus ketahui adalah kita tidak perlu memiliki rumah pun masih lagi mampu untuk tambah duit poket. Ada ramai je orang-orang kaya yang mempunyai banyak unit rumah dan tiada masa untuk urus dan selenggara hartanah mereka. Kita boleh sewakan rumah meraka kepada orang lain.



2. Keperluan Masyarakat Dan Sentiasa Mempunyai permintaan



Rumah adalah tempat untuk kita berteduh dan sememangnya mempunyai permintaan yang tinggi untuk disewa. Antara golongan yang tak putus-putus dengan permintaan sewa ialah, pelajar, pekerja yang baru kerja dan juga pasangan baru kahwin. Permintaan untuk sewa rumah sentiasa ada dan tak putus-putus.



3. Peluang Jana Pasif Income



Yang ni paling best kerana kita boleh dapat income bulanan secara pasif. Seperti contoh, rumah kita sewa RM800, dan sewakan pada orang lain pada harga RM1200 sebulan. Secara tak langsung dah boleh dapat RM400 sebulan secara pasif. Best kan!





4. Modal Permulaan Yang Rendah



Permulaan untuk tambah duit poket melalui sublet adalah sangat rendah dimana anda perlukan sedikit saja modal seperti untuk repair kerosakan kecil, beli perabot murah dan sebagainya.



5. Risiko Rendah



Risiko untuk tambah duit melalui sublet adalah sangat rendah dimana jika kita tak nak teruskan, kita boleh pulangkan balik rumah kepada pemilik rumah. Untuk sebarang perbelanjaan juga kita ada minta deposit daripada penyewa.Jadi boleh guna duit tu untuk kegunaan-kegunaan lain.




6. Pulangan Modal Yang Cepat



Pulangan modal untuk sublet adalah sangat cepat dimana kita boleh dapat balik modal permulaan pada masa 3 bulan pertama. Waktu penyewa masuk dan bayar deposit rumah pun dah dapat cover balik sedikit modal permulaan.





Itu adalah antara sebab kukuh kenapa anda perlu buat duit tanpa hartanah sendiri ataupun buat duit dengan sublet.

Walaubagaimanapun, sebelum terjun kedalam bidang sublet, kita perlulah bersedia dengan ilmu ataupun perlu cari mentor dan sifu supaya tidak rugi dan tidak gagal dalam bidang sublet.

Apa yang anda perlu tahu adalah seperti bagaimana cara untuk approach owner rumah?Cara marketing untuk cari penyewa? Cara untuk kira "break-even"?Cara cari lokasi property yang "hot"? Cara untuk deal dengan owner rumah?

Pelbagai persoalan bukan?mungkin agak susah untuk mula tambah duit poket tanpa hartanah sendiri jika tiada ilmu dan tiada guru.


Jangan risau, 

disini saya ingin kongsikan pada anda stratergi sulit otai-otai hartanah buat duit tepi yang kawan saya tiru dan follow secara part-time dan menghasilkan RM4874.70 sebulan dengan buat sublet.


Klik Link SubletPremium.

Semoga membantu dan bermanfaat kepada anda untuk tambah duit poket. Dalam dunia ini, tiada yang mudah melainkan usaha dan ilmu. Tahniah kepada anda yang sentiasa berusaha. Semoga success.

Artikel Berkaitan : List Dan Panduan Buat Duit Poket

Sekiranya artikel ini memberi manfaat pada anda, jangan segan silu untuk share dan kongsikan pada kawan-kawan supaya sama-sama success.

Kalau ada komen dan ilmu, pengalaman untuk ditambah sila kongsikan di ruangan komen. Nanti saya akan update.




pic source : blog.easyroommate.com





About the Author

Fared NowHartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

Post a Comment

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com