Tuesday, 20 September 2016

6 Sebab Perlu Buat Duit Tanpa Hartanah Sendiri

Antara cabaran pertama untuk memulakan pelaburan hartanah adalah memiliki rumah. Harga rumah terlalu mahal, nak beli guna loan, bank pula susah nk lulus loan.

Tapi sebenarnya masih ada cara untuk kita tambah duit poket dengan hartanah. Iaitu dengan cara menyewakan rumah orang lain kepada penyewa.

Cara ini dipanggil "sublet" ataupun dengan bahasa mudah, sewa atas sewa.

Apa yang best tentang teknik buat duit dengan sublet adalah kerana kita tidak mempunyai rumah pun kita mampu buat duit poket.


Apakah kelebihan buat duit dengan cara sublet?




1. Tak Perlu Beli Rumah Sendiri



Sebab paling utama yang anda harus ketahui adalah kita tidak perlu memiliki rumah pun masih lagi mampu untuk tambah duit poket. Ada ramai je orang-orang kaya yang mempunyai banyak unit rumah dan tiada masa untuk urus dan selenggara hartanah mereka. Kita boleh sewakan rumah meraka kepada orang lain.



2. Keperluan Masyarakat Dan Sentiasa Mempunyai permintaan



Rumah adalah tempat untuk kita berteduh dan sememangnya mempunyai permintaan yang tinggi untuk disewa. Antara golongan yang tak putus-putus dengan permintaan sewa ialah, pelajar, pekerja yang baru kerja dan juga pasangan baru kahwin. Permintaan untuk sewa rumah sentiasa ada dan tak putus-putus.



3. Peluang Jana Pasif Income



Yang ni paling best kerana kita boleh dapat income bulanan secara pasif. Seperti contoh, rumah kita sewa RM800, dan sewakan pada orang lain pada harga RM1200 sebulan. Secara tak langsung dah boleh dapat RM400 sebulan secara pasif. Best kan!





4. Modal Permulaan Yang Rendah



Permulaan untuk tambah duit poket melalui sublet adalah sangat rendah dimana anda perlukan sedikit saja modal seperti untuk repair kerosakan kecil, beli perabot murah dan sebagainya.



5. Risiko Rendah



Risiko untuk tambah duit melalui sublet adalah sangat rendah dimana jika kita tak nak teruskan, kita boleh pulangkan balik rumah kepada pemilik rumah. Untuk sebarang perbelanjaan juga kita ada minta deposit daripada penyewa.Jadi boleh guna duit tu untuk kegunaan-kegunaan lain.




6. Pulangan Modal Yang Cepat



Pulangan modal untuk sublet adalah sangat cepat dimana kita boleh dapat balik modal permulaan pada masa 3 bulan pertama. Waktu penyewa masuk dan bayar deposit rumah pun dah dapat cover balik sedikit modal permulaan.





Itu adalah antara sebab kukuh kenapa anda perlu buat duit tanpa hartanah sendiri ataupun buat duit dengan sublet.

Walaubagaimanapun, sebelum terjun kedalam bidang sublet, kita perlulah bersedia dengan ilmu ataupun perlu cari mentor dan sifu supaya tidak rugi dan tidak gagal dalam bidang sublet.

Apa yang anda perlu tahu adalah seperti bagaimana cara untuk approach owner rumah?Cara marketing untuk cari penyewa? Cara untuk kira "break-even"?Cara cari lokasi property yang "hot"? Cara untuk deal dengan owner rumah?

Pelbagai persoalan bukan?mungkin agak susah untuk mula tambah duit poket tanpa hartanah sendiri jika tiada ilmu dan tiada guru.


Jangan risau, 

disini saya ingin kongsikan pada anda stratergi sulit otai-otai hartanah buat duit tepi yang kawan saya tiru dan follow secara part-time dan menghasilkan RM4874.70 sebulan dengan buat sublet.


Klik Link SubletPremium.

Semoga membantu dan bermanfaat kepada anda untuk tambah duit poket. Dalam dunia ini, tiada yang mudah melainkan usaha dan ilmu. Tahniah kepada anda yang sentiasa berusaha. Semoga success.

Artikel Berkaitan : List Dan Panduan Buat Duit Poket

Sekiranya artikel ini memberi manfaat pada anda, jangan segan silu untuk share dan kongsikan pada kawan-kawan supaya sama-sama success.

Kalau ada komen dan ilmu, pengalaman untuk ditambah sila kongsikan di ruangan komen. Nanti saya akan update.




pic source : blog.easyroommate.com





About the Author

fared nowhartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

2 comments:

  1. cara ni best....bley dapat pasif income....modal pn xbesar....

    ReplyDelete
  2. Nama saya Julia Simon, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi nasihat kepada semua orang agar berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman Internet kerana begitu banyak pemberi pinjaman internet di sini adalah semua penipu dan mereka hanya berkongsi cerita untuk menipu wang anda, saya memohon pinjaman $ 150,000 dari seorang wanita di Jerman dan saya kehilangan jumlah $ 10,000 tanpa mendapat pinjaman,

    Pada tarikh 2 September, 2017, kawan saya Wulan Sari di tempat kerja saya memberitahu saya bagaimana dia memohon pinjaman dari Global Finance Limited dan akhirnya dia menerima pinjamannya. Saya tidak pernah mempercayainya sehingga saya pergi bersamanya ke bank untuk mengesahkannya dan saya kagum kerana saya telah kehilangan banyak wang hanya untuk mendapatkan pinjaman untuk keluarga saya.

    Semoga ALLAH memberkati ibu yang baik untuk apa yang dia lakukan kepada saya dan keluarga saya, saya memberitahu kawan saya untuk memperkenalkan saya kepada ibu yang baik. Augsuta Ibramhim, Global Finance Limited, dia melakukan dan saya memohon pinjaman sebanyak $ 45,000.

    Saya mematuhi terma dan syarat pinjaman syarikat dan permohonan pinjaman saya diluluskan untuk saya tanpa tekanan dan kesukaran.

     Akhirnya, saya menerima pinjaman dalam akaun bank saya dan saya memanggil kawan saya Wulan Sari bahawa saya telah menerima pinjaman dan saya juga telah memperkenalkan begitu banyak orang kepada ibu yang baik Puan Augusta Ibramhim.

    Saya mahu anda yang membaca kesaksian saya untuk menghubungi ibu yang baik jika anda memerlukan pinjaman supaya anda juga akan memberi keterangan mengenai muhibah ibu yang baik.

    jadi saya menggunakan jalan ini untuk memaklumkan setiap orang Indonesia dan orang lain yang sesuai untuk membaca kesaksian saya dan dia memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Augusta Ibramhim melalui EMAIL: [augustaibramhim11@gmail.com]

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui EMAIL: juliasimon460@gmail.com
    Anda juga boleh menghubungi rakan saya Wulan Sari melalui EMAILnya: sariwulan3600@gmail.com

    sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga ALLAH terus memberkati kita semua dan memberi kita hidup dan kemakmuran

    ReplyDelete

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com