Sunday, 13 March 2016

7 PINTU REZEKI

Apa maksud rezeki yang berkat?


"Sedikitnya cukup, banyaknya boleh diagih-agihkan. Manakala rezeki yang tidak berkat, sedikitnya tidak cukup, banyaknya tidak puas. Rezeki yang tidak berkat umpama, meminum air laut, semakin diminum semakin haus"1.BERTAQWAAllah berfirman: “Barangsiapa bertakwa kepada Allah, niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya.” (Qs. Ath-Thalaq: 2-3).2. BERISTIGHFARRasulullah saw bersabda, “Barangsiapa memperbanyak istighfar (memohon ampun pada Allah), niscaya Allah menggantikan setiap kesempitan menjadi jalan keluar, setiap kesedihan menjadi kelapangan dan Allah akan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.” ( Abu Daud)3. BERSYUKURAllah SWT berfirman: “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, niscaya Aku tambahkan nikmat-Ku kepadamu, dan sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku sangat keras. “(Ibrahim: 7). “… Dan Kami akan memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur.” (Ali Imran: 145)4. BERSEDEKAHRasulullah saw bersabda dalam hadis Qudsi, “Wahai anak Adam, bersedekahlah, niscaya Aku memberi rezeki kepadamu.” (Abu Daud).


ebook "Rahsia Sedekahmembicarakan tentang kelebihan bersedekah serta bagaimana orang yang suka bersedekah, boleh menjadi kaya dan melimpah-ruah rezekinya


5  BERSILATURAHMIbersabda, “Barangsiapa yang ingin dilapangkan rezekinya dan diakhirkan ajalnya (dipanjangkan umurnya) maka hendaknya ia menyambung (tali) silaturahim.” (HR. Bukhari).
6 MELAKUKAN SOLAT DHUHA“Hendaklah masing-masing kamu bersedekah untuk setiap ruas tulang badanmu pada setiap pagi. Sebab tiap kali bacaan tasbih itu adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah, setiap takbir adalah sedekah, menyuruh kepada yang ma’ruf adalah sedekah, mencegah yang mungkar adalah sedekah. Dan sebagai ganti dari semua itu, maka cukuplah mengerjakan dua rakaat sholat dhuha.” [HR Muslim 1181]
7. MEMUDAHKAN KESULITAN ORANG LAINRasulullah SAW bersabda: “Allah ta’ala menolong seorang hamba selagi hamba tersebut menolong sesamanya.” Beliau juga bersabda: “Barang siapa menolong saudaranya yang membutuhkan maka Allah ta’ala akan menolongnya.” (HR. Muslim).


.Demikianlah 7 amalan yang membuka pintu rezeki. Beramal semoga rezeki yang melimpah ruah dikurniakan oleh Allah S.W.T. 

Semmoga dapat beramal soleh dan beribadat untuk kehidupan di akhirat dan bukannya untuk kehidupan di dunia semata-mata.

Ketahui doa murah rezeki melimpah ruah dan cepat kaya dalam 
Anda akan didedahkan dengan cara untuk memperolehi rezeki melimpah ruah dengan petua, amalan, ayat-ayat dan surah-surah di dalam Al-Quran yang boleh diamalkan supaya murah rezeki.
Sekiranya anda ingin mendapatkan ebook bebas hutang. anda boleh klik disini Dimana anda akan mengetahui sebab apa yang menyebabkan anda berhutang dan cara utama untuk atasi hutang.

Semoga bermanfaat dan dimurahkan rezeki.tags : 7 pintu rezeki

About the Author

fared nowhartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com