Saturday, 30 January 2016

Jual Hartanah

KENAPA HENDAK JUAL?

Pada tahun 2016 ini cabaran yang amat sukar kepada sesetengah pihak dimana ada di antara mereka yang diberhentikan kerja dan sebagainya.


Ada juga yang hendak jual atas sebab-sebab tertentu dan peribadi.


Jadi, untuk jual rumah dan hartanah, anda harusla jelas kenapa mahu jual rumah dan hartanah anda?mungkin kerana rumah anda telah untung dari segi market value dan anda ingin menggunakan cash.


NAK JUAL HARTANAH?SUSAH KE?
Ya. tidak dinafikan proses untuk menjual dan membeli hartanah adalah suatu yang sukar bagi yang tidak pernah melakukannya.Nak jual hartanah perlu cari pembeli.Tapi Mana nak cari pembeli?Pembeli ada di merata-rata sebenarnya. Tapi nak cari pembeli agak sukar kerana nk jual rumah dan hartanah bukan mudah seperti jual goreng pisang.Ditambah pula dengan proses dan dokumen yang diperlukan semasa penjualan dan pembelian hartanah. Perlukan khidmat guaman, pihak bank dan juga pihak penilai hartanah.Timbul beberapa persoalan
Mana nak cari pihak guaman?
Brapa pula caj yang dikenakan?
Bagaimana pula dengan nilai harga pasaran hartanah?
Siapa harus kita jumpa?
Tuan-tuan dan puan-puan, terlalu banyak kerja sebenarnya yang perlu dilakukan semasa proses penjualan dan pembelian hartanah.dan melibatkan ramai pihak .

Dan ia juga mengambil masa yang agak lama.Jika anda bernasib baik,anda dapat jual. Jika nasib anda tidak baik, berbulan juga untuk anda dapatkan pembeli. Proses ini banyak membuang masa anda.Anda iklan di internet, surat kabar dan juga meletakkan signboard ataupun banner.Jarang ada pembeli yang buat panggilan.Ada yang berminat, Ada juga yang menangguh-nangguh urusan jual beli. Belum masuk lagi dengan pembeli yang tidak layak buat loan bank.Macam-macam kerenah dan macam-macam hal.

Apa yang jadi?


Masa terbuang
Penat meluangkan masa untuk iklan
Penat jawab panggilan telefon

Yang paling tak best
Rumah dan Hartanah masih belum ada pembeli

Apa perlu dibuat?
Sebenarnya, kerja menjual hartanah dan mencari pembeli rumah dan hartanah ini adalah kerja Perunding hartanah atupun Real Estate Negotiator.Mereka ini adalah Perunding Hartanah yang berdaftar dengan Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen HartanahAda juga yang tiada lesen. Dan mereka bergerak secara haram.Oleh itu, anda haruslah berhati-hati.

Apa yang perunding hartanah mampu lakukan?


Sebagai perunding hartanah, mereka mampu bantu anda untuk dapatkan pembeli dan menguruskan hal jual dan beli bagi pihak anda.anda dapat mempercepatkan proses jual beli rumah dan hartanah anda.

ini keranaKhidmat Perunding Hartanah
Boleh dipercayai kerana pihak mereka berdaftar dengan pihak Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah

Berpengalaman melakukan proses jual dan beli dan sememangnya tugas mereka untuk memudahkan client mereka.

Mempunyai rangkaian(network) dalam bidang hartanah yang mampu mempercepatkan urusan penjualan rumah dan hartanah anda.oleh ituAnda Tidak lagiPerlu


Buang masa mengiklankan rumah dan hartanah

Buang masa jawab panggilan telefon


Dan 


Yang Paling Penting


Rumah dan Hartanah anda dapat dijual dengan lebih pantas.
Apa anda perlu buatKlik Link untuk anda isikan maklumat hartanah yang hendak dijual. Dan pihak kami akan menghubungi anda dalam masa yang terdekat.

Pihak kami akan bantu anda untuk dapatkan pembeli secepat yang mungkin.


About the Author

fared nowhartanah

Author & Editor

Agen Hartanah Berdaftar.Sedia membantu anda mendapatkan pembeli hartanah. Sedia menyediakan khidmat konsultansi berkaitan bidang hartanah.Menguruskan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk urusan penjualan dan pembelian. Menyediakan khidmat penilai dan juga guaman untuk memudahkan urusan pembelian hartanah.Memudahkan kerja anda dan mempercepatkan process pembelian dan penjualan hartanah. call 0163272530. (Real Estate Negotiator)dan saya bantu mudahkan kerja anda

 
Duit Rumah © 2015 - Designed by Templateism.com